Come Together tror på:

Alle mennesker har behov for meningsfulde relationer.

At være en ligeværdig del af en meningsfuld relation giver større selvfølelse.

En større selvfølelse giver mere viden om egne ressourcer og kompetencer.

Mere viden om egne ressourcer og kompetencer skaber større selvværd og øger selvstændighed.

Øget selvstændighed giver mod til at stå på egne ben.

Ideer til aktiviteter

Mangler du lidt inspiration, så har vi lavet en liste med 110 ideer til aktiviteter.

Klik her

19-årige, ordblinde Christian fra Hørning fandt en mentor til lektiehjælp gennem Come Together og scorede 12 til HTX-eksamen.

Det har betydet alt for mig, at jeg har fået Jane som mentor. Havde jeg ikke mødt hende og fået hjælp til at strukturere min lektielæsning, så tror jeg, at jeg var droppet ud. Jeg var ved at køre sur i det hele på grund af arbejdspresset.

Christian Schmith Meldgaard Johansen smiler lidt og skæver over til sin mentor, Jane Salby, der ser en lille smule overrasket ud.

Ej, tror du det, Christian?

Historien er imidlertid en anden og langt mere positiv. For i stedet for at være historien om den ordblinde knægt, der droppede ud af 2. G på HTX på Skanderborg Gymnasium, så er det her historien om Christian, der bed tænderne sammen og scorede 12 i teknologihistorie, som var det eneste fag der var eksamen i for hans vedkommende.

Forud for 12-tallet er gået et mentorforløb, hvor Christian og Jane har været sammen om lektielæsningen hver mandag aften. De to har fundet hinanden gennem mentorordningen Come Together, hvor mentor og mentee matches efter interesser.

Christian ville gerne have hjælp til lektielæsningen, og det synes jeg gav meget mere mening for mig, end hvis jeg bare skulle sidde med en mentee og drikke the. Selvfølgelig kan jeg ikke hjælpe ham med alle lektier, for eksempel er jeg ikke særligt stærk i matematik og fysik, men jeg hjælper med det jeg kan – og så supplerer min mand Casper også. Det handler jo ikke om, at vi sidder og laver Christians lektier. Det gør han selv og er enormt flittig. Vi hjælper mere med at få det struktureret og få delt opgaverne op i små bidder, så de er lettere at gå til, forklarer Jane Salby.

I begyndelsen handlede Christian og Janes relation udelukkende om lektier. Men det har udviklet sig, så Christian nu kommer og spiser med sammen med Janes familie inden de kaster sig over bøgerne. Til stor glæde for Jane Salbys fire-årige søn Asger, der glæder sig vildt hver gang Christian kommer på besøg.

På den måde er Christian jo blevet lidt en del af vores familie. Det er jo lidt ligesom at have fået en ekstra dreng, som jeg kan følge lidt med i. Og jeg tror da også, at både min mand og jeg var lige så spændte som Christian, der da der blev udtrukket hvad han skulle til eksamen i, siger Jane Salby.

Og de holder kontakten, selv om Christian nu – i hvert fald midlertidigt – er løbet tør for lektier på grund af sommerferie.

Vi kan jo heldigvis godt snakke om andet end teknologihistorie og analyser af digte. Så vi holder fast i vores mandage, så vi er helt klar igen når det går løs med 3. G efter festivalen.