Skanderborg afdeling – Nyheder

Skanderborg Afdeling

Skanderborg afdeling

Come Together Skanderborg
Sygehusvej 7
8660 Skanderborg

Telefon: 30 51 58 98

Skanderborg@cometogether.dk

Nyt fra Come Together!

Her kan du følge med i stort og småt fra den frivillige mentor-ordning Come Together.


Mentorer søges til Skanderborg

Ugebladet Skanderborg opfordrer kommunens borgerer til at blive Mentor hos Come Together.

Læs artiklen her (Ugebladet Skanderborg)


I dag er Søren Erik min bedste ven

Ugebladet Skanderborg skriver om det vellykkede mentorfællesskab med mentee Sepehr og hans mentor Søren Erik.

Læs artiklen her (Ugebladet Skanderborg)


Tillykke til vores nye mentor coaches!

Inden sommerferie gennemførte tre mentorer fra Come Together en HDSA coach certificate. De er nu uddannet i systemisk annerkendende coaching metoder, som led i at de skal hjælpe andre mentorer i Come Together. Da Come Together bliver ved med at vokse, har vi brug for flere hænder til at løfte opgaverne. Disse tre mentor coaches vil have ansvar for opfølgningssamtaler hos de nye match der skabes gennem Come Together.

I Come Together har vi altid haft for øje at hvis noget skal gøres, skal det gøres ordentlig første gang. Derfor sendt vi de tre kvindelig mentorer til Henrik Dannevang, hvis HDSA coach uddannelse bliver brugte af flere kommuner, til at undervise dem i annerkendende coaching metoder.

Tusind tak til Henrik Dannevang for hans entusiasme og energi, og mange tak til Lars Borgmann for at være eksaminator. Det er Lars´bog, livsgivende samtaler, som bruges under uddannelsesforløbet.

Billede 1: Charlotte Bottke, billede 2: Guni Blohm, billede 3: Line Jensen. Underviser Henrik Dannevang (til venstre), eksaminator Lars Borgmann (til højre).


Maj 2016: Smukfonden: Smukke penge til sårbare unge

Skanderborg-projekt fik i August 2015 50.000 smukke kroner fra festivalfond.

Læs hele artiklen her


August 2015: Come Together modtager legat på 50.000 kroner!

Smukfest i Skanderborg kommer ikke kun deltagerne til gode i form af gode oplevelser.

Hvert år bliver en femtedel af overskuddet fra festivalen doneret til sociale projekter i hele landet via fonden Smukfonden.

Læs hele artiklen på: TV2 Østjyllands webside


Come Together fortsætter som privat initiativ

Foreningen blev formelt stiftet ved generalforsamling i Skanderborg Kulturhus i onsdags.

Mentorprojektet Come Together, hvor ensomme unge parres med voksne mentorer, fortsætter selv om Skanderborg Kommune ikke længere støtter projektet økonomisk. Det står fast efter, at en stor del af de frivillige mentorer onsdag holdt stiftende generalforsamling i foreningen Come Together.

På generalforsamlingen, der fandt sted i Skanderborg Kulturhus, havde en arbejdsgruppe gjort vedtægter, budget og handleplan for 2015 klar. Der blev nikket til det hele og efterfølgende blev der valgt en fem mand stor bestyrelse bestående af Iben Rasmussen, Svend Aage Rasmussen, Sanne Ravn, Guni Blohm og John Mitchell.

Sidstnævnte har været ansat som projektleder i Come Together det seneste år og han fortsætter som formand i den frivillige forening. John Mitchell håber i det hele taget, at så meget som muligt fortsætter som vanligt.

– Det er det samme nummer man skal ringe til og vores hjemmeside er også den samme. Den eneste forskel bliver, at hvor jeg før fik løn for at gøre alt arbejdet, så skal det nu varetages af frivillige, så de opgaver jeg havde, deskal nu deles ud på hele bestyrelsen, da det er noget vi laver i vores fritid. Men overordnet set, så er vi det samme tilbud til ensomme unge i Skanderborg Kommune som vi var inden den 1. marts, siger John Mitchell, der understreger, at der ikke er nogen sure miner over, at det kommunale tilskud er faldet væk.

– Det var jo meningen hele tiden, at der kunne skulle være støtte det første år. Jeg er blot glad for, at vi fik et år, så vi kunne få løbet projektet ordentligt i gang. Det har betydet, at vi har fået matchet en masse par med mentorer og mentees og nu har vi virkeligt noget vi kan bygge videre på, siger John Mitchell.

Arbejdet i Come Together fortsætter med uformindsket styrke og John Mitchell og kompagni er fortsat på jagt efter voksne, der vil være mentorerer.

– I øjeblikket har jeg ni unge på venteliste. Det viser sig, at jo flere der hører om os, desto større er behovet for mentorer. Der er desværre mange unge mennesker, der kæmper med ensomhed, siger John Mitchell.
Ud over de fem bestyrelsesmedlemmer valgte man desuden Charlotte Botke som suppleant. Niels Otto Madsen og Søren Erik Pedersen blev valgt som revisorer og endelig blev Lene Mølgaard valgt som revisorsuppleant.
John Mitchell glæder sig over opbakningen til den nye forening.

– Man hører jo, at det kan være svært at få folk til at melde sig til frivilligt bestyrelsesarbejde, men det har ikke været tilfældet her. Heldigvis har der været en holdning i mentorkorpset om, at projektet simpelthen har været for godt til at lukke. Som initiativtager til projektet i sin tid, så glæder det mig naturligvis, at det vigtige arbejde med de ensomme unge fortsætter, siger John Mitchell.


27 mentorpar matchet i Skanderborg

Come Together, der matcher ensomme unge med resursestærke voksne, mangler stadig mentorer. 54-årige Poul Gundersen, der er mentor for 26-årige Shivan Heso opfordrer alle til at give det en chance.

John Mitchell, der er projektleder på mentorprojektet Come Together har nok at se til. Det er ham der mødes med de ensomme unge, der mangler en mentor. Det er ham der mødes med dem der gerne vil være mentorer og det er ham, der matcher dem med hinanden. Og det går det rigtigt godt med.

– Vi har matchet 27 par nu og jeg har en del henvendelser fra unge mennesker hele tiden. Desværre, kan man sige, så er der mange unge der føler sig ensomme, siger John Mitchell, der derfor er på en konstant jagt efter mennesker, der har lyst til at være mentorer.

En af dem der allerede har meldt sig er 54-årige Poul Gundersen. Han har været mentor for 26-årige Shivan Meso de i knapt seks måneder.

– Det har været en rigtig god oplevelse. Vi går blandt andet til fitness sammen og det har betydet, at jeg selv er kommet i gang med at træne. Så ud over, at jeg forhåbentligt kan give Shivan et eller andet, så har jeg selv fået det los bagi, der hiver mig op af sofaen, siger Poul Gundersen, der allerede føler sig tæt knyttet til sin mentee.

– Det er måske et lidt stort ord at bruge, men jeg har fået en rigtig god ven og på mange måder også den søn, jeg aldrig har fået. Vi hygger os virkeligt med hinanden. Da vi lærte hinanden at kende, var Shivan lige dumpet til køreprøven for anden gang. Så vi har jo trænet lidt ude på de små grusveje ovre på Djursland, hvor jeg har sommerhus. Det var stort, da SMS’en fra Shivan tikkede ind og han fortalte, at han havde bestået køreprøven, siger Poul Gundersen.

Shivan Hesos smil er lige så stort, når snakken falder på mentoren Poul.

– Jeg er kommet hertil alene fra Syrien uden noget netværk, så Poul betyder meget for mig. Dels så lærer han mig at tale sproget og forstå den danske kultur. Men det er også rart at være sammen med et menneske, der bare vil en. Nogen gange træner vi. Nogen gange arbejder vi bare i haven i Pouls sommerhus og nogen gange laver vi mad og snakker. Helt almindelige ting. Jeg oplever ikke aldersforskellen som et problem. Tvært imod. Vi kan lære meget af hinanden, siger Shivan, der til dagligt læser 9. klasse på VUC i Århus.

– Ja, nu har jeg da for eksempel prøvet at ryge vandpibe. Shivan har en meget flot en af slagsen, som han havde taget med ud i sommerhuset engang. Den slags er skægt og giver os også noget at tale om, siger Poul Gundersen.

For yderligere oplysninger om Come Together, kontakt:

John Mitchell på 30 51 58 98


Tjek vores Facebook side her og få inspiration til dit billede!